fbpx

ИЗЛЕТИ ТУНИС

Екскурзија: Јужна Тунизија (2 дена)

Прв ден: Sousse / El Jem / Sfax / Gabes / Matmata / Douz
06:00 Поаѓање од хотел
08:15 Пристигнување во El Jem. Посета на антички амфитеатар
09:00 Турата продолжува кон Matmata преку Sfax и Gabes
11:30 Пауза во El Mahress
13:15 Пристигнување во Matmata – Ручек
14:00 Посета на пештерна куќа ( пауза за фотографирање)
14:30 Поаѓање за Douz
16:00 Пристигнување во Douz
Факултативно / со доплата: Посета на Сахара со камила
19:00 Пристигнување во хотел

Втор ден: Kebili / Chot el Jerid / Tozeur / Metlaoui / Kairouan / Sousse
05:00 Појадок
06:00 Поаѓање за Tozeur преку Chott El Jerid (со пауза за фотографирање)
08:00 Пристигнување во El Hama и посета на Chebika и Tamerza, со џип (со доплата)
12:00 Пристигнување во Metlaoui за ручек
14:00 Продолжува турата за Kairouan
16:00 Пристигнување во Kairouan – посета на Џамијата и време за фотографирање
17:00 Враќање во хотел
Доплата кај водич за возење со џип и јавање на камила

Екскурзија: Kairouan / El Jem (1 ден)
06:50 Поаѓање од хотел
08:45 Посета на Мавзолејот на Sidi Sahbi
09:45 Посета на Aglabithes – место со водени резервоари
10:15 Посета на џамијата Okba
11:00 Посета на медината Kairouan
11:45 Ручек во Kairouan
13:00 Продолжува турата за El Jem
14:30 Посета на римскиот амфитеатар во El Jem
16:00 Враќање во хотел

Екскурзија: Јавање камили (1/2 ден)

07:50 Поаѓање од хотел
09:10 Пристигнување во El Kantaoui. Јавање на камили
10:30 Пауза за фотографирање
11:15 Пауза и анимации под шатор. Подготовска на тунискиот леб "Tabouna" на традиционален начин. Послужување на оброк со лебот, салата, маслиново масло и сода.
12:00 Враќање во хотел

Екскурзија: Градска тура (1/2 ден)

08:30 Поаѓање од хотел
09:00 Пауза на медината на Sousse и посета на Ribat на медината (фотографирање)
09:45 Посета на музејот на маслинки
10:30 Продолжува посетата кон Port El Kantaoui
12:00 Враќање во хотел

Екскурзија: Тунис / Carthage / Sidi Bou Said (1/2 ден)

07:00 Поаѓање од Sousse
10:00 Посета на стариот град Тунис
12:00 Поаѓање за ручек
14:00 Поаѓање за Carthage
14:15 Посета на остатоците од Carthage
15:00 Продолжува посетата кон Sidi Bou Said – слободно време
16:00 Враќање во хотел


Екскурзија: Бродска тура (1/2 ден)

08:30 Поаѓање од хотел
09:10 Пристигнување во Sousse
09:35 Слободно време 40 мин, кај медината на Sousse
10:00 Бродска тура. Посета на брегот на гратчето Hergla или Boujaafar. Учество во рибарењето; анимации на бродот; безалкохолни пијалоци; оброк: риба на скара и салата
12:30 Враќање со бродот до пристаниште
Екскурзија: Вечера во Friguia | Zoulou

14:00 Поаѓање од хотел
15:45 Посета на животински парк во Friguia. Слободно време
17:40 Пристигнување во ресторан Shakira
18:00 Почеток на туниска вечера (chorba frik + brik пециво, ориз со зеленчук + месо + сезонско овошје), пијалоци: безалкохолни, пиво, вино. Забавна програма, африкански танци.
20:00 Враќање во хотел
Екскурзија: Medinat al Zahra < Laser Show>

16:50 Поаѓање од хотел
18:30 Пристигнување во паркот Medinat El Zahra (20 km од Sousse)
19:00 Туниска вечера ( chorba frik + мешана салата, кус кус со зеленчук + телешко месо и пилешко + сезонско овошје; пијалоци: безалкохолни, вода и црвено вино). Забавна програма со туниски фолклор.
21:30 Светлечка шоу програма (3000 години историја на Тунизиа).
23:15 Крај на шоуто и враќање во хотел

Екскурзија: Friguia Carthage Land Aqua Park (1 ден)
07:50 Поаѓање од хотел
10:15 Влез во Friguia Park и бесплатна посета на зоолошката
11:00 Шоу со морски лавови
12:15 Поаѓање за Hammamet Yasmine
13:00 Ручек во ресторан Schehrazad
14:00 Поаѓање за La Medina Medeterranea и влез во паркот Carthage Land и Aqua Land (влезницата за Carthage Land е валидна за повеќе влезови)
16:30 Враќање во хотел
Екскурзија: Friguia Zoo Park (1/2 ден)

08:00 Поаѓање од хотел
09:00 Пристигнување во Friguia Park и прошетка низ парк со можност за непосредна средба со животните
10:00 Крај на сафарито и слободно време
11:00 Шоу со морски лавови
11:30 Враќање во хотел
Екскурзија: Quad (1/2 ден)

07:50 Поаѓање од хотел
09:10 Пристигнување во El Kantaoui. Возење со четирицикли (quad).
10:30 Пауза за фотографирање
11:15 Пауза и анимации под шатор. Подготовка на тунискиот леб "Tabouna" на традиционален начин. Послужување на подготвениот леб со салата и квалитетно маслиново масло со пијалок сода.
12:00 Враќање во хотел

 

Наша понуда одмор во Тунис лето 2023 погледнете на линкот

https://samaholiday.com.mk/odmori/tunis

 

Прочитано 1956 пати

КОНТАКТ

  • 11-ти Октомври бр. 13, 1400 Велес

ОТВОРЕТЕ ЈА НАШАТА
А ОДБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА СТРАНА ЗА ПАТУВАЊЕ !!!

Работно време

Зима 2024

Понеделник - петок 09.00 - 19.00

Сабота 09.00-14.45

Top